Löysin tällaisen reseptin Revonpiha-blogista. Ihan pakko oli kokeilla. Oli todella maukasta, vaikka itse laittaisin enemmän vielä limeä kuin ohjeessa oli!
Key Lime Pie
Pohja:
13 Digestive keksiä
100 g margariinia sulatettuna
Täyte
5 kanamunan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 dl limemehua
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos tiiviisti irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 10 minuuttia.
Vatkaa keltuaisia kulhossa, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa, kunnes seos on vaahtoa. Lisää limettimehu. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua (mielellään jääkaapissa parin tunnin ajan).
Kommentit